Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Processpil for studerende

Processpil.jpg
Processpil 2016 med deltagelse fra Københavns Universitet

Skatteankestyrelsen og Landsskatteretten vil gerne bidrage til, at jurastuderende får et indblik i, hvordan det er at arbejde med skatteret i praksis, og hvordan det administrative klagesystem fungerer på skatteområdet.

Vi synes selv, at skatteretten er et utroligt spændende og levende fagområde med mange interessante problemstillinger, og det vil vi også gerne vise de studerende. Det gør vi ved at samarbejde med Juridisk Institut på Aarhus Universitet og Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet om et processpil.

Processpilet er en konstrueret sag med et realistisk indhold, hvor deltagerne skriver indlæg på vegne af henholdsvis klageren og SKAT og får afprøvet og udviklet deres juridiske argumentationsteknik. Hvert år deltager mange studerende derfor i Landsskatterettens processpil, hvor de får værdifuld praktisk og faglig træning i skatteret – og derudover en oplevelse ud over det sædvanlige. Processpillene arrangeres af Skatteankestyrelsen og Landsskatteretten, og i 2015 deltog omkring 140 studerende fordelt på ca. 30 hold, som alle havde budt ind på årets skatteretlige udfordring.

Blandt de mange dygtige hold blev de to bedste valgt ud til at procedere sagen for henholdsvis klageren og SKAT ”live” ved retsmøde i Landsskatteretten. Efter procedurerne voterer retsformænd og retsmedlemmer fra Landsskatteretten i sagen. Det gør processpillet realistisk og spændende og giver det et højt fagligt niveau. I 2015 var Karnov, Danmarks Skatteadvokater og PricewaterhouseCoopers (PwC) sponsorer på processpillene.

Universiteterne står for en stor del af det praktiske arbejde omkring spillene og er helt afgørende for, at processpillene kan finde sted og dermed give de studerende en mulighed at arbejde praktisk med skatteretten og få en dybere faglig indsigt via sparringen ved holdafleveringerne i de enkelte spil.